Voetbalreis Real Madrid

Voetbalreis Real Madrid

In dit voetbalreisverslag

vertel ik hoe mijn voetbalreis Real Madrid – Galatasaray van dinsdag 26 t/m donderdag 28 november 2013 is geweest.

Ik wilde al heel lang een wedstrijd van Real Madrid bezoeken en het kwam er maar niet van, tot ik op een dag m’n zinnen had gezet op het bezoeken van een wedstrijd. Een aantal dagen na de Champions League loting heb ik actief gespeurd naar mogelijke wedstrijden om te bezoeken. Hoezo na een aantal dagen? De nationale voetbalbonden passen hun schema namelijk aan op de CL. Daar waar Real Madrid eerst op zondag was gepland, is de wedstrijd verschoven naar zaterdag. Dit vanwege het aantal dagen wat tussen de wedstrijden moeten zitten. Met het rooster van mijn werk naast me heb ik gezocht naar mogelijke wedstrijden om te bezoeken. Uiteindelijk was de keuze gevallen op Real Madrid – Galatasaray welke werd gespeeld op 27 november 2013.

Zoals ik ook bij mijn andere voetbalreizen heb gedaan, heb ik mijn vlucht gekocht via SportsAround. Ik heb 2 a 3 keer in de week gekeken wanneer de vlucht het goedkoopst was en zo lang mogelijk gewacht met het boeken van mijn hotel en voetbalkaartjes. De ervaring heeft mij geleerd dat hoe langer je wacht de vluchten duurder worden en dat de voetbalkaartjes en hotelkamers goedkoper worden.

Ik wilde niet op de dag aankomen, de wedstrijd bekijken en dan de volgende dag weer naar huis gaan. Nee, ik wilde ook wat van Madrid zien. De wedstrijd werd gespeeld op woensdag, dus ik wilde op dinsdag aankomen en op donderdag weer vertrekken. Ook moest mijn vliegtuig vertrekken vanaf een Nederlandse vliegveld, denk hierbij aan Schiphol, Eindhoven en Rotterdam. Deze zijn namelijk makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vluchten die vertrekken vanaf Charleroi (België) en Weeze (Duitsland) zijn weliswaar goedkoper, maar om daar te komen kost wat meer moeite. SportsAround.nl heeft al in kaart gebracht op welke sites je het beste een vlucht kunt boeken en kon daarom al snel zien dat ik voor een retourvlucht Eindhoven-Madrid maar €70,- p.p. kwijt was. Deze heb ik meteen geboekt!

Voetbalreis Real Madrid

Mijn vlucht had ik geboekt, nu nog wachten tot de prijzen van de tickets en hotels zakten. Ik heb gewacht tot één week voor aanvang van de wedstrijd met het reserveren van een hotel. Via wederom SA heb ik een hotel geboekt voor twee overnachtingen (2 personen) voor maar €64,50. Een hotelkamer hoeft voor mij niet luxe te zijn, als het maar makkelijk te bereiken is. Het openbaar vervoer netwerk van Madrid is enorm en mijn hotel lag dicht bij een metrohalte dus dat kwam erg goed uit.

Nu ik mijn hotel gereserveerd had, heb ik ook mijn voetbalkaarten gekocht. Op SA kon ik zien welke website ze het goedkoopst aanbood. Let er wel op dat de ene site goedkoper kan zijn voor wat betreft aanschaf van voetbalkaarten dan een ander, maar dat ze uiteindelijk duurder zijn qua totaalprijs, omdat er administratieve handelingen en verzendkosten in rekening worden gebracht. Ik had twee kaarten besteld voor (naar boven afgerond) €54,- per stuk, dus twee kaarten voor €108,-. Hier kwamen dus nog de administratieve kosten en verzendkosten bij. Ik heb deze voetbalkaarten niet naar Nederland laten verzenden, maar naar het hotel wat ik geboekt had (scheelt verzendkosten). Uiteindelijk was ik rond de €130,- kwijt voor 2 kaarten.

Ondanks eerdere positieve ervaringen was ik toch benieuwd of dit wel goed zou gaan. Komen de kaarten die ik besteld heb wel op tijd aan bij het hotel? Zijn het wel de kaarten die ik besteld had? Houdt het hotel deze kaarten niet achter? Je gaat toch allemaal worst-case scenario’s bedenken. Maar uiteindelijk is dit allemaal goed gekomen. De kaarten lagen keurig bij de receptie op het moment dat ik incheckte. De incheckdatum en naam van het hotel moest ik namelijk afgeven bij de bestelling van mijn voetbalkaarten. Zoals het ook goed ging bij mijn voetbalreis naar AC Milan, is het wederom goed gegaan.

We vlogen vanaf vliegveld Eindhoven. Dit is een klein, maar overzichtelijke vliegveld. We vlogen rond 8:30 dus het was nog redelijk rustig. Zowel het inchecken als boarding was geen enkel probleem en verliep vlotjes. De vlucht zelf was aangenaam en lekker snel. De vlucht duurde maar 2 uur en omdat we alleen handbagage bij ons hadden liepen we enkele minuten na de landing al door de terminal(s). Op vliegveld Barajas (Madrid) zie je al snel een bordje metro staan. Volg je de borden, dan kom je uit bij het metrostation. Wij kochten een dagkaart voor vervoer met bus + metro. Wij hebben een dergelijke kaart gekocht voor 2 dagen, het leek ons makkelijk om overal in en uit te kunnen stappen waar je maar wilt. Je kiest voor dagkaart Tourist ticket zone A. Met dit type kan je metrolijn 1 t/m 10 nemen en alle bussen, je kan hier alle toeristische plekken mee bereiken. Na een paar keer goed op de borden gelezen te hebben op de metrostations kwamen we aan bij het hotel. Ingecheckt, nu alleen nog hopen dat de tickets gearriveerd waren. En ja hoor, ook de tickets waren aanwezig. Ik had al mijn bestellingen en reserveringen binnen, blij dat het allemaal goed gelukt is.

Nu was er tijd genoeg om wat leuks te gaan doen in Voetbalreis Real MadridMadrid. We gingen onze rit naar het Bernabeu verkennen. Hoe lang is de reis met de metro en hoe ver is het lopen? Na 2 keer overstappen en 30 minuten later stapten we uit bij metrohalte Santiago Bernabéu. Zodra je het station uitloop sta je meteen bij het machtige stadion.

Wat echt een must do is, is de stadion-/museumtour. Het stadion is echt fantastisch en het museum is ook zo mooi. Je kan er gewoon vrij lopen en overal foto’s maken. Al met al ben je 1-1,5 uur aan het lopen en sta je alleen maar foto’s te schieten, zorg er dus voor dat je genoeg ruimte hebt op je fototoestel of telefoon. Het Santiago Bernabéu is zo indrukwekkend, ik wilde meteen een seizoenskaart hebben. Aan de andere zijde van het stadion heb je de fanshop. Ook deze is geweldig om te zien. Het spul is allemaal zo mooi, je wordt er gewoon hebberig van en wilt alles wel kopen.

Nadat we uitgekeken waren, hebben we de metro naar het centrum genomen om daar wat lekkers te eten. Madrid is erg groot, er zijn overal leuke en lekkere restaurantjes te vinden. Tijdens het zoeken naar een restaurant hebben we onze ogen de kost gegeven en gewoon genoten van alle mooie gebouwen, de mensen, de winkels en uiteindelijk ook het lekkere eten. Na wat souvenirs gekocht te hebben zijn we terug gegaan naar het hotel om eens lekker te rusten. ‘s Avonds waren we weer fit genoeg om een wat te proeven van het nachtleven van Madrid. Ook dan kijk je je ogen uit, het bruist aan alle kanten, overal mensen op straat, echt een stad die nooit slaapt.

Op de speeldag zelf hebben we onszelf verwend door eens goed uit te slapen en zijn ‘s middags het centrum in geweest om te genieten van de stad en al zijn lekkers. Eigenlijk stond de woensdag in het kader van de wedstrijd. Rond 19:00 waren we al bij het stadion puur om de sfeer te proeven. Het was al behoorlijk druk en overal stonden kraampjes met Real Madrid-artikelen en eten. Het stadion ging pas om 19: 30 open dus we konden mooi nog wat eten voordat we naar binnen gingen. Rond 19:15 kwam de spelersbus aangereden geëscorteerd door een aantal paarden en een sirene. Het eerste wat in mij opkwam, was dat voetbal hier echt leeft ten opzichte van Nederland. Er is meer bezieling, de sfeer is heel ontspannen en je ziet heel veel gezinnen.

Voetbalreis Real Madrid

Rond 19:40 liepen we naar de juiste toegangspoort (alles staat duidelijk aangegeven) en binnen 5 minuten zaten we op onze plek. We werden niet gefouilleerd/gecontroleerd, we scanden onze kaartje, volgden de borden en we waren in het juiste vak. We hebben gekozen voor een zitplaats vlak bij het veld en aangezien er nog niet veel mensen waren hebben we ons uitgeleefd met het maken van foto’s bij het veld. We konden van dichtbij zien hoe Iker Casillas zijn warming up uitvoerde en een paar minuten later hoe de rest van het team zich opwarmde. Voor mij duurde de warming up veel te lang, zo graag wilde ik dat de wedstrijd zou beginnen. Ik wilde gewoon horen, zien en voelen wat de sfeer was tijdens de wedstrijd. Het viel me wel op dat er ontzettend veel toeristen aanwezig waren. En dan niet alleen maar uit Europa, maar vanuit alle hoeken van de wereld. Je kijkt eens rond in het stadion en beseft dan pas hoe gigantisch het stadion, maar ook Real Madrid is.

De wedstrijd an sich begon wat gezapig. Real Madrid had de bal en hoefde niet per se aan te vallen en Galatasaray liep alleen maar achter de bal aan en konden niet beter. De vroege rode kaart voor Sergio Ramos was eigenlijk het beste wat er kon gebeuren. De sfeer sloeg om en je kon voelen in het publiek dat ze nu voetbal wilden zien. En we kregen een mooie wedstrijd voorgeschoteld. Bale scoorde prachtig via een vrije trap, Gala kwam 1 minuut later langszij. In de tweede helft nam Real Madrid afstand van de Turkse ploeg door nog drie keer te scoren. Behalve dat er veel goals vielen werd er ook heel goed gevoetbald. De waardering van het publiek was ongelooflijk en je merkte dat het publiek gewend is om mooi voetbal te zien, iets wat eigenlijk altijd moet in Madrid. Je moet dit meegemaakt hebben!

Na het laatste fluitsignaal was k benieuwd hoe lang het duurde voordat we buiten stonden. Tenslotte moeten er 80.000 man uit. Wat blijkt, binnen 2 minuten sta je buiten. En daarna moeten alle mensen nog vervoerd worden. Je hebt bussen, metro’s en taxi’s rijden. Daarnaast heb je heel veel motoren en scooters die uit alle hoeken voorbij schieten. We liepen terug naar de metrohalte waar we uitgestapt waren en al snel liepen we vast. Letterlijk duizenden wilden met de metro en we stonden klem in de tunnel. We besloten om terug te lopen om te bekijken wat onze alternatieven waren. We kozen er voor om een taxi aan te houden die ons terug kon brengen naar het hotel. We hebben het niet laat gemaakt omdat we de volgende dag weer terug zouden vliegen.

Onze vlucht vertrok om 11:00, we wilden daarom al om 10:00 aanwezig zijn, dus ca. rond 9:00 vertrekken vanaf het hotel. Wederom met de metro, 2 keer overstappen en 40 minuten later liepen we al richting douane. Eenmaal langs de douane nog lekker ontbeten en op het vliegtuig gestapt. In het vliegtuig zelf hebben we onszelf vermaakt met het terugkijken van de foto’s.  We hebben er een hoop gemaakt en waren beiden van mening dat dit echt een hele toffe voetbalreis was. Ik ben verliefd geworden op de stad Madrid, niet op Real Madrid want dat was ik namelijk al.

Kortom: 1x retourvlucht voor €70,- p.p. + 2x overnachting van €64,50 (€32,50 p.p.) + 1x voetbalkaart €65,- (130:2) = €167,50. Een hele toffe voetbalreis voor een hele lage prijs. Een must do!

In dit album heb ik een aantal foto’s geplaatst zodat je kan zien hoe mijn reis was. Ik hoop dat mijn ervaring over deze voetbalreis jou over de streep heeft getrokken om ook Madrid te bezoeken.

Reacties

reacties

2 thoughts on “Voetbalreis Real Madrid

  1. Graag nodig ik anderen uit om hun meningen en ervaringen te delen op dit bericht OF een eigen voetbalreis ervaring in te sturen.

Comments are closed.